خطاهایی که در وب سایت رخ میدهد همواره موجب نارضایتی کاربران و موتور های جست و جو میباشد. یکی از رایج ترین خطای هایی که با آن مواجه میشویم خطای not found 404 میباشد. که در این مقاله بصورت جامع به برسی و رفع خطای 404 بصورت 100% تضمینی سایتهای وردپرسی میپردازیم. همچنین جهت درک بهتر برای شما عزیزان آموزش ویدیویی هم در این محتوا قرار داده شده است.
خطای 404 not found چه زمانی رخ میدهد؟
خطای 404 یا همان خطای not found از دسته خطا های HTTP میباشد. و زمانی رخ میدهد که کاربران وارد صفحهای شوند که آن صفحه وجود ندارد. و یا قبلا وجود داشته و به هر علتی حذف شده است و یا لینک آن تغیر کرده است. این نکته را در نظر داشته باشید که اگر لینک یک صفحه ( URL ) تغیر کند با آنکه محتویات آن ثابت مانده است. از نظر گوگل و کاربران صفحه قبلی حذف شده است و ما این موضوع را باید با ریدایرکت (Redirect) کردن آن صفحه به صفحه جدید، به موتور های جست و جو اطلاع دهیم.
گوگل وجود خطای 404 درصفحاتی که آن هارا index کرده است را یک امتیاز منفی برای سایت شما درنظر میگیرد. پس باید هرچه سریعتر نسبت به رفع آن اقدام کنیم.
از کجا بفهمیم کدام صفحات ما خطای 404 not found دارند؟
برای اینکه متوجه بشیم کدام یک از صفحات ما از دید گوگل دارای خطای 404 میباشد. کافی است وارد Search Console شده و از منو کناری سمت چپ بخش Coverage را انتخاب کنیم
برای بزرگ نمایی عکس روی آن کلیک کنید
همانطور که مشاهده میکنید. صفحاتی که دارای خطای 404 میباشند. در بخش details با عنوان (Submitted URL not found (404 مشخص شدهاند. که با کلیک روی آن جزئیات و صفحات دارای خطای 404 نمایش داده میشوند. اگر این صفحات جز نتایج اول گوگل باشد میتوان گفت شما الان ترافیک بسیاری را بخاطر این خطا از دست داده اید. 🙂 اما نگران نباشید که در کمترین زمان آن را برطرف خواهیم کرد. بدون آنکه به ربطه وب سایت شما آسیبی رسیده باشد.
چطور این خطا رو رفع کنیم ؟
ما برای اینکه خطای 404 وب سایت را در سایت های وردپرسی رفع کنیم . از یک افزونه حرفه ای سئو با عنوان Yoast SEO که یک افزونه بسیار حرفه ای است و احتمالا آن را روی وب سایتتان نصب کرده اید، استفاده خواهیم کرد. این افزونه دارای دو نسخه رایگان و پولی میباشد که برای تهیه نسخه رایگان این افزونه از مخزن وردپرس اینجا کلیک کنید . و درصورتی که تمایل به تهیه نسخه اورجینال افزونه دارید به انتهای این نوشته مراجعه کنید.
خب پس از نصب افزونه ، بخشی تحت عنوان سئو به پیشخوانمان اضافه خواهد شد.
با انتخاب زیر منو تغیر مسیر از بخش سئو پنل زیر را مشاهده میکنیم
در گزینه اول ما باید نوع تغیر مسیر یا اصطلاحا Redirect را مشخص کنیم. منظور از تغیر مسیر یعنی آدرسی که دیگر وجود نداشته و یا حذف شده است را از طریق ریدایرکت کردن. به موتور های جست و جو اطلاع بدهیم که صفحه جدیدی به جای صفحه قبلی ارائه کرده ایم. و آن ها راه به صفحه جدید هدایت کنیم. که در اینجا ما 5 نوع ریدایرکت داریم که به معرفی آن ها میپردازیم.
ریدایرکت 301
از این ریدایرکت زمانی استفاده میشود که لینک محتوای ما تغیر کرده است. آدرس URL آن را تغیر دادیم ، در این حالت وقتی گوگل به آدرس قبلی ما مراجعه کند با خطای 404 مواجه خواهد شد. پس ما باید از طریق ریدایرکت 301 به کاربران و گوگل اطلاع بدیم و که لینک و URL محتوای ما تغیر کرده است. و وقتی کاربر وارد موتور جست و جو شود، بصورت خودکار به آدرس جدید منتقل شود بدون اینکه متوجه این انتقال شود.
این نکته را هم در نظر بگیرید که وقتی از ریدایرکت 301 استفاده میکنیم. امتیاز سئو و رنک این صفحه به لینک جدید انتقال پیدا میکند. و نگران این موضوع نباشید که تغیر آدرس امتیاز صفحه شما را میکاهد. و رتبه ای که در نتایج گوگل کسب کردهاید. را از دست خواهید داد.
ریدایرکت 302
ریدایرکت 302 تقریبا مشابه ریدایرکت 301 از این ریدایرکت زمانی استفاده میشود که ما آدرس صفحه را تغیر داده ایم ( بصورت موقت یا دائم ) ولی موتور های جست و جو آدرس جدید را نمیتوانند پیدا کنند .
( نکته که ای باید در نظر گرفت برای حفظ ربته سئو بهتر از از ریدایرکت 301 استفاده شود )
ریدایرکت 307
از ریدایرکت 307 زمانی استفاده میشود که محتوای ما بصورت موقت تغیر مسیر داده است. یعنی لینک یا همان URL آن موقتا تغیر کرده است و پس مدتی ، به URL قبلی بازخواهد گشت. که این موضوع را از طریق ریدایرکت 307 به موتور های جست و جو اعلام میکنیم
ریدایرکت 410
ریدایرکت 410 به این معنا است که محتوای ما کاملا حذف شده است. و کاربر وقتی وارد این صفحه شد به صفحه خاصی هدایت شود . مثلا صفحه اول سایت!
اما ما توصیه میکنیم که اگر این مقاله یا صفحه شما نتایج خوبی در گوگل دارد. بهتر است از ریدایرکت 301 استفاده کنید.
ریدایرکت 451
گاهی اوقات ممکن است گوگل صفحه ای از وب سایت ما را بخاطر نقض برخی قوانین مانند قوانین کپی رایت از نتایج خود حذف کند. ( این مورد ممکن است برای سایت های دانلود پیش بیاید) که اگر این مورد برایمان پیش بیایید از Google Search Console و بخش Coverage قابل مشاهده است . ما با استفاده از ریدایرکت 451 به گوگل اعلام میکنیم که این محتوا را حذف کرده ایم.
چطور ریدایرکت کردن را آغاز کنیم ؟
با انتخاب هر یک از ریدایرکت ها بخشی در انتهای آن باز میشود که برای با انتخاب ریدایرکت های 301 ، 302 ، 307 دو قسمت “نشانی قدیم” یعنی صفحه ای که خطای 404 دارد و بخش بعدی “آدرس” یعنی صفحه ای که میخواهیم عمل انتقال و ریدایرکت را برای آن را انجام دهیم را مشخص مینماییم.
دقت کنید که برای ریدایرکت های 410 و 451 یک بخش تحت عنوان ” آدرس قدیم ” وجود دارد که با واردن کردن صفحه ای که مشکل دارد ، ریدایرکت به این صورت انجام میشود که کاربر با ورود به آن URL به صفحه اصلی سایت هدایت میشود.
ریدایرکت Regex چیست ؟
تب دوم که ارجاع دهنده ای عبارت های قاعدهمند (Regex) است . برای ریدایرکت های چندین محتوا استفاده میشود. به عنوان مثال اگر شما دسته بندی محتوا را تغیر داده باشید، محبور به انتقال و ریدایرکت تک تک محتوایتان هستید تا از خطای 404 جلوگیری کنید. اما با استفاده از Regex میتوانید این کار راه به راحتی انجام دهید. به عنوان مثلا ما میخواهیم دسته بندی blog را به Weblog به همراه محتواهای آن ریدایرکت کنیم ، کافیست همانند تصویر زیر عمل کنیم.
این نکته را در نظر داشته باشید که چه در تغیر مسیر عادی و چه در Regex شما هر زمان میتوانید آن را لغو و یا ویرایش کنید.
اعلام ریدایرکت به گوگل وبمستر
پس اینکه ریدایرکت ها را انجام دادیم میتوانیم به گوگل اعلام کنیم که ما این خطا را رفع کردیم و در خواست بازدید مجدد بدیم ، درصورتی که ما سایت مپ خود را در گوگل درج کرده باشیم گوگل خود متوجه تغیرات خواهد شد. اما درصورتی که دوست داریم گوگل سریع تر متوجه این موضوع شود . میتوانیم از همان بخشی که خطای های 404 را مشاهده کرده ایم گزینه Valid Fix را انتخاب کنیم و یا از Inspect لینک صفحه را وارد کنیم تا گوگل مجددا صفحه ما را برسی کند.
سخن پایانی:
رفع خطای 404 یکی از خطای های رایج وب سایت ها میباشد. که با یک ریدایرکت ساده قابل حل میباشد. چنانچه سوال و یا اشکالی در این زمینه داشتید. میتونید در زیر همین پست سوال خودتون رو مطرح کنید تا در کمتر از 5 ثانیه پاسخ سوالتون رو توسط کارشناسان ما دریافت کنید.
23 پاسخ
سلام، ممنون برای آموزش بسیار خوبتون. من یک سوال داشتم از خدمتتون،لطف میکنید پاسخ بدید. ببینید من تعداد زیادی article ایجاد کرده بودم با urlای که شامل تاریخ میشد اما بعد urlها را تغییر دادم به گزینه ای که فقط نام مقاله باشه از طرفی تمام محتوای این مقالات را پاک کردم و حتی خوده صفحات مقالات هم پاک کردم و الان حدود 150صفحه با ارور 404 دارم که این صفحات اعتبار خاصی هم نداره و من میخوام به طور کامل اون هار را پاک کنم و چون تمام صفحات در گوگل ایندکس شدند این برام مشکل ایجاد کرده. من نمیخوام اون ها را ریدایرکت کنم چون این صفحات اصلا اعتباری نداره آیا راه حلی برای این مشکل وجود داره، لطف میکنید راهنماییم کنید.
با سلام و احترام مراحل زیر را طی کنید:
1- از ریدایرکت 410 به معنی اینکه این محتوا حذف شده است استفاده کنید
2- در فایل robots.txt برسی این لینک ها را برای موتور های جست و جو غیر فعال کنید و no index کنید
3- از بخش removals از گوگل وبمستر صفحات ایندکس شده را از نتایج حذف کنید
سلام، خیلی ممنون بابت زمانی که برای پاسخ گذاشتید.
1. من این صفحات را که در بخش articles ساختم قبلا پاک کردم و دیگر موجود نیستند که بتونم از طریق افزونه seopress به اونها کد وضعیت 410 بدم.
2. اگر صفحاتی که از قبل indexشدند داخل فایل robots. Txt بلاک کنم باعث noindex شدن این صفحات در گوگل میشه؟
3.فقط یک مسالهای من میخوام صفحات به صورت دائم پاک کنم اما بخش removals به صورت موقت هست.
و در آخر برای noindex کردن این صفحات باید هر سه مرحله را که شما گفتید انجام بدم و یا اینکه یکی از این روش ها کافی است.
باز هم ممنون
هر سه مراحل را انجام دهید
1- لینک آن صفحهات رو میتونید از سرچ کنسول خود مشاهده کنید ، و آن لینک هارا ریدایرکت 401 کنید.
2- بله
3- با توجه به این که موتور جست و جو متوجه شود که فایل robots.txt تغیر یافته ، حذف شدن آن نتایج زمان بر خواهد بود ، برای اینکار ما موقتا از Removals استفاده میکنیم ، تا گوگل متوجه شود که نباید استفاده کند
4- هر سه مرحله رو انجام بدین
خیلی خیلی ممنون بابت زمانی که برای پاسخگویی گذاشتید🙏🙏
خواهش میکنم ، موفق باشید
سلام، من یک سوال داشتم از خدمتتون ،لطف میکنید راهنماییم کنید. من سایتم را با ورد پرس طراحی کردم و تمام صفحات را ایندکس کردم ولی به دلیل اینکه به لحاظ امنیتی هیچ کاری نکرده بودم حک شد تا جایی که حتی نمیتونستم وارد محیط مدیریتی وردپرس بشم.و پایگاه داده من داخل هاست read only شده بودو هیچ ویرایشی نمیتونستم انجام بدم تا اینکه تصمیم گرفتم کلا پایگاه داده را پاک کنم و دوباره از ابتدا سایت را طراحی کنم آیا پاک کردن پایگاه داده میتونه باعث ایجاد صفحات با خطای 404 بشه چون تمام صفحات را قبل از پاک کردن پایگاه داده ایندکس کرده بودم.
و اینکه آیا براتون امکان داره افزونه های امنیتی سایت های ورد پرس که قابل اطمینان هستند را بهم معرفی کنید تا بتونم خریداری کنم. خودم هم در گوگل سرچ کردم اما واقعا نمیدونم کدوم را تهیه کنم.ممنون
ممنون میشم راهنماییم کنید
بحث های امنیتی رو اگر بدون افزونه انجام بدین بهتره و مراحل زیر رو طی کنید
1- از قالب و افزونه نال شده استفاده کنید و از مارکت های معتبر تهیه کنید ، زیرا برخی در قالب کد های مخرب قرار میدهند
2- افزونه ها و قالب های خود را بروز نگه دارید ، زیرا در افزونه ها به مرور زمان باگ هایی پیدا میشوند
3- آدرس ورود به وردپرس خود /wp-admin را تغیر دهید
4- هیچکاه از یوزر نیم admin به عنوان نام کاربری استفاده کنید
5- پسورد ساده انتخاب نکنید
در صورتی که صورتی که نیاز به مشاوره رایگان داشتید میتوانید با شماره 02191300385 تماس حاصل فرمایید
سلام، ممنون از پاسختون، براتون امکان پذیر هست یک شماره واتساپ برای مشاوره بدید، چون من خارج از کشور هستم. ممنون
ایمیل شد
ممنون🙏
سلام. سرچ کنسول برای 9 تا از صفحات من خطای Submitted URL not found (404) را نشون میده درحالی که صفحات من بدون ایراد در مرورگر باز میشوند. علتش چیه و چه حرکتی باید کرد؟
با سلام و احترام از url inspection اقدام کنید
سلام خسته نباشید من میخوام نتیجه کنکور را بگیرم هی میزنه
404 Page Not Found
اینو می نه میشه کمکم کنید
با سلام و احترام
به احتمال خیلی بالا لینک صفحه ای که وارد میکنید اشتباه است ، لینک خودتون رو چک کنید
ممنون
سلام
یک سوال داشتم من تازه سایتم راه اندازی کردم هنوز پستی منتشر نکردم برای تست یک آدرسی داخل Url تایپ کردم خطای ۴۰۴ اومد ک صفحه ای درخواستی شما وجود ندارد
میخواستم ببینم این موضوع طبیعی بخاطر اینکه هنوز پستی نزاشتم یا اینکه ایراد هست.
ضمنا افزونه یواست هم استفاده میکنم
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
سلام دوست عزیز
اگر آدرس url که تایپ کردین و صفحه اون url هنوز ساخته نشده صفحه 404 را مشاهده خواهید
میخوام وقتی کاربر ب هر دلیلی داخل url آدرس اشتباه هم وارد کرد دیگه خطای ۴۰۴ نده ریدایرکت بشه صفحه اصلی سایت
صفحه 404 بسازید و مشخص کنید که این صفحه 404 است و داخل آن صفحه کد ریدایرکت به صفحه اصلی ارجا دهید
البته استاندارد این هست که شما یک صفحه 404 داشته باشید
سلام روز بخیر
یک وبسایت هست که به علت اینکه قالب این وبسایت رو کپی کردند از روی یک وبسایت دیگه من متوجه شدم که توی سرچ کنسول به طرز عجیبی ایمپرشن ها بالا رفت دلیلش هم این بود که از دیتابیس یه سری مقاله بیربط اومده بود توی مقالات که ما همه رو حذف و مشکل رو برطرف کردیم الان همه چی به حالت عادی برگشته به جز ارور های صفحاتی که پاک شده ارور های 404
من چطور این ارور هارو از coverage سرچ کنسول پاک کنم یعنی ارور های 404 صفحاتی که وجود ندارند و تعدادشون هم حدود 400 تا هست
اگر تعداد بالایی دارند و الگوی خاصی دارند میتونید توسط الگو ها ریدایرکت کنید
به عنوان مثال بزنید که :
yoursite.com/blog/web ریدایرکت شوند
سلام وقتتون بخیر – در کلیپ گفتید که افزونه ی یواست سیو را در اختیارتون قرار میدم از کجا میتونیم دانلودش کنیم؟