اگر مدیر یک وبسایت هستید. ممکن است ناگهان وب سایت شما از دسترس خارج شود. وبا صفحه خطا مواجه شوید. و قند در دلتان آب شود، که چطور این خطا را سریع رفع کنید. و یا اگر بازدید کننده باشید، که هنگام گشت و گذار در اینترنت، با خطاهایی مواجه شوید. و نتوانید وارد سایت مورد نظرتان شوید، و ناراحت پشت میزتان نشستنه باشید. اگر میخواهید بدانید چطور این خطاها را رفع کنیم . با ما همراه باشید تا ضمن معرفی این خطاها روش حل آنها را نیز باهم یاد بگریم. اما بطور کلی نگران نباشید، این رفع این خطاها ساده تر از آن چیزی است که فکر میکنید!
خطا هایی که از دسته HTTP هستند
خطاهایی که مربوط به دسته HTTP هستند به شدت برای کاربران آزار دهنده است. و شما هم به احتمال زیاد با این خطاها هنگام بازدید از وبسایت ها مواجه شدهاید. این خطاها مربوط به اشتباهاتی است که در سایت و یا ارتباط آن با سرور اتفاق افتاده است. که به معرفی 6 مورد از مشهور ترین آنها، میپردازیم.
1- خطای Unauthorized 401
این خطا هنگامی رخ میدهد که لینک ورود به آن صفحه نیازمند دسترسی خاصی باشد. و مشاهده آن برای همه کاربران ممکن نباشد. مثلا پنل ادمین وب سایت! شما با برسی url صفحه میتوانید به این مورد پی ببرید که این صفحه برای کاربران مجاز است یا خیر.
اگر ادمین وب سایت هستید، و برای وارد شدن به برخی صفحات با خطای 401 مواجه شدید، به احتمال زیاد با Login کردن در پنل مدیرت وبسایتتان خطای 401 را مشاهده نخواهید کرد.
2- خطای Forbidden 403
شاید این خطا را هنگام مواجعه با سایت هایی خارجی نظیر گوگل آنالیتیکس زیاد دیده باشید. این خطا هنگامی رخ میدهد که سرور درخواست شما را به علت اینکه شما دسترسی مجاز ندارید. بطور کامل اجرا نمیکند. و سایت را برای شما نمایش نمیدهد.
البته در نظر داشته باشید که این خطا متفاوت از خطای 401 است. در واقع خطای 403 به این معنا است که سایت صرفا برای گروهی از افراد ممنوع شدهاست. مثلا کاربرانی که داخل کشور ایران هستند.
البته این خطا ممکن است برای یک فرد یا سیستم خاصی رخ دهد. مثلا کاربری که تعداد دفعات زیاد، پسورد خود راه اشتباه وارد کند. سرور سایت جهت امنیت IP این فرد را مسدود میکند. و کاربر با خطای forbidden 403 مواجه میشود.
برای رفع این خطا و مشاهده وبسایت، کافی است IP خود را تغیر دهید. این کار ساده را میتوانید با استفاده از یک پروکسی انجام دهید. و یا از سیستمی دیگر استفاده کنید. ولی اگر مالک سایت هستید،و خطای 403 را مشاهده میکنید. و یا بدون اینکه محدودیتی ایجاد کنید و کاربران شما با خطای Forbidden 403 مواجه میشوند. نیاز است IP های مسدود شده سرور را برسی کنید. و به پشتیبان هاست خود پیام ارسال کنید تا IP شما را برسی کند. تا در صورت مسدود بودن IP آن را رفع انسداد کنند.
3- خطا Not found 404
خطای 404 جز رایج ترین خطاها میباشد. که غالبا مردم آن را نسبتا به خطاهای دیگر زیاد مشاهده میکنند. خطای 404 زمانی رخ میدهد که کاربر سعی کند صفحهای را مشاهده کند که وجود ندارد. و یا قبلا وجود داشته اما حذف شده است. و یا لینک آن تغیر کرده است.
مواجه شدن با خطای Not found 404 معمولا ناشی از لینک های اشتباه، و یا لینک هایی که حذف شده اند و Redirect شدهاند ایجاد میشود.
خطای 404 به راحتی قابل حل و قابل شناسایی است. اگر شما مدیر وب سایت هستید. و وب سایت شما متصل به Google search conole است. ربات های گوگل صفحات دارای خطای 404 را شناسایی و به شما اعلام میکنند. شما میتوانید با مراجعه به بخش Coverage ، صفحاتی که دارای خطای 404 هستند را مشاهده کنید.
4- خطای 500 (Internal Server Error)
خطای 500 یا همان خطای internal server error یکی از خطا های رایج است. که کاربران مشاهده میکنند، خطای 500 مربوط به خطا هایی از است که از سمت هاست و یا سرور وب سایت میباشد. این خطا معمولا با رفرش کردن صفحه مرورگر رفع شده و وبسایت نمایش داده میشود. خطای 500 معمولا زمانی رخ میدهد که ترافیک سایت بالا بوده و سرور قادر به پردازش اطلاعات نباشد. در چنین مواقعی بهتر است کمی به سایت استراحت بدهیم و پس از چند دقیقه، با پاک کردن کوکی های مرورگر مجددا به آن سر بزنیم.
با این حال اگر مشکل وبسایتتان حل نشد. با پشتیبانی هاست خود تماس بگیرید و درخواست نمایید که منابع هاست و یا سرورتان را ارتقا دهد.
5- خطای 504 Gateway time out
یکی دیگر از خطا های رایج وب سایت ها که ممکن است با آن روبروی شویم. خطای Gateway time out میباشد. این خطا زمانی رخ میدهد که وب سایت برای نمایش اطلاعات کاربران ، پاسخی از سمت سرور سایت، و یا سرور دیگر دریافت نکند.
در مواردی ممکن است، که خطای 504 از سمت وب سایت نباشد. و سرور سایت از دسترس خارج شده باشد. اما در بسیاری از موارد خطای 504 وبسایت ناشی از عدم برقراری ارتباط میان هاست وبسایت و دیتابیس آن میباشد.
اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میکنید. ممکن است به علت استفاده از افزونه ها و قالب های غیر استاندارد باشد. که در این مواقع باید با تغیر نام افزونه ها و قالب ها از پوشه wp-content نسبت به غیر فعالسازی آنها اقدام کنید. تا افزونه یا قالبی که باعث این خطا شده است مشخص شود.
همچنین با استفاده از افزونه هایی نظیر، WP-DBManager جهت بهینه سازی جداول دیتابیس ها میتوانید استفاده کنید. در برخی موارد ممکن است خطای 504 ناشی از ایرادات فایل htaccess. باشد.که باید آن را برسی نمایید.
با برسی موارد بالا اگر به نتیجه ای نرسیدید با پشتیبان هاست خود تماس گرفته خطا را مطرح کنید.
6 – خطای 503 service unavailable
خطای 503 زمانی رخ میدهد که سرور و یا هاست سایت قطع شده باشد. درواقع خطای 503 یک خطای سمت سرور است. و علت آن از طرف سایت نیست! وباید با مرکز هاستینگ برای رفع این خطا تماس گرفت. گاها ممکن است این خطا به علت تکمیل شدن حجم هاست ، اتمام پهنای باند ، و یا تکمیل ظرفیت رم RAM هاست شما باشد.
حتما بخوانید: راهنمای انتخاب هاست مناسب
اگر سوال یا ابهامی داشتید میتونید زیر همین پست سوال خودتون رو مطرح کنید تا کارشناسان آذر وب در کمترین زمان آن را برسی کنند.
4 پاسخ
وااقعا عالییی
باتشکر از نظر شما
سلام پس از ورود به سایت و وارد کردن نام کاربری خطای Login بالای صفحه می اید راهنمایی میفرمایید دلیل چی میتونه باشه .
ممنون
چه خطایی نمایش داده میشه ؟
متن خطای خودتون و یا تصویر اون رو ارسال بفرمایی