مقدمه:
امروزه داشتن وبسایت، یکی از ضروریات هر کسب و کار اینترنتی است. اولین قدم برای راه اندازی یک وبسایت، انتخاب و ثبت دامنه و خرید هاست است. اگر صرفا با هدف انتخاب شرکت هاستینگ و هاست مناسب به این صفحه آمدهاید، در ادامه با ما همراه باشید.
هاست چیست؟
هاست یا web hosting به معنای میزبان وب است. در واقع هاست، قسمت همیشه روشن یک کامپیوتر است که سرور نام دارد. سرور مسئول نگهداری اطلاعات و نرم افزار های سایت شما به صورت 24 ساعته است. همه ی سایت ها با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا راه اندازی و به روزرسانی می شوند.با توجه به این که هاست ها همیشه روشن هستند و همواره دسترسی به اینترنت دارند، کاربران وبسایت شما می توانند هر لحظه سایت شما را مشاهده کنند.
به طور کلی می توان گفت هاست، فضایی است که فایلهای سایت روی آن قرار میگیرد.
ویژگی های یک هاست و هاستینگ خوب
هاست یا سرویس های وب هاستینگ، فضایی هستند که اطلاعات وب سایت شما روی آن قرار میگیرد. بنابراین در خرید هاست به یکسری موارد باید توجه کنید که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم:
1- سیستم عامل و کنترل پنل آن
نکته اولی که در انتخاب سرویس هاستینگ باید به آن توجه داشته باشید، سیستم عامل آن میباشد. به طور کلی در دنیای اینترنت، ما با دو نوع سیستم عامل سر و کار خواهیم داشت؛ لینوکس و ویندوز!
انتخاب اینکه از کدام سیستم عامل استفاده کنیم، بستگی به زبان برنامه نویسی وب سایتمان دارد. زیرا هر یک از این سیستم عامل ها یکسری زبان ها را پشتیبانی میکنند. به عنوان مثال اگر وبسایت ما وردپرسی باشد و ما بخواهیم هاست وردپرسی مناسبی برای آن انتخاب کنیم، باید از سرویس های هاست لینوکس استفاده کنیم! زیرا وردپرس یک سیستم مدیریت محتوایی است که با زبان php نوشته شده است. و این زبان تنها در سیستم عامل لینوکس پشتیبانی میشود. اگر وب سایت یا نرم افزار تحت وب خاصی داریم که زبان برنامه نویسی آن ASP یا ASP.NET است، حتما باید هاست با سیستم عامل ویندوز را انتخاب کنیم.
کنترل پنل
تفاوت دیگری که هاست های ویندوزی و لینوکسی دارند، در کنترل پنل آنها میباشد. کنترل پنل ها درواقع مدیریت سرور و هاست را برای ما ساده تر و گرافیکی میکنند. و باعث میشوند ما به راحتی بتوانیم از وب هاستینگ خود استفاده کنیم. در کشور ما برای هاست های لینوکسی از دو کنترل پنل Cpanel و Direct admin و برای هاست های ویندوز از کنترل پنل Website panel و یا Plesk استفاده میشود.
امنیت و قابل توسعه بودن سیستم عامل
در مقایسه امنیت این دو سیستم عامل، هر دو از امنیت بسیار خوبی برخوردار بوده اند. همچنین سیستم عامل لینوکس یک سیستم عامل متن باز ( Open source ) بوده و قابلیت توسعه را دارد. درحالی که هاست های ویندوزی این قابلیت را ندارد. البته نگران نباشید، وقتی از توسعه صحبت میکنیم ، این کار تخصص برنامه نویسان فوق حرفه ای است. که توانایی توسعه سیستم عامل را دارند، و برای ما که از سرویس های هاستینگ استفاده خواهیم کرد این مسئله اهمیتی ندارد.
2- فضای هاست
یکی از عوامل مهم در انتخاب سرویس های هاستنیگ ، فضایی است که در اختیار ما گذاشته میشود. میدانیم اطلاعات وب سایت ما، عکس ها ، فیلم ها و…، همگی در بستر اینترنت به اشتراک گذاشته میشوند.
میدانیم که اطلاعات ما فضایی را اشغال میکنند. پس نیاز داریم که هاست با حجم متناسب با نیازمان انتخاب کنیم. و همچنین توسعه وب سایتمان را در نظر بگیریم. زیرا در صورتی که فضای هاستمان پر شود. سایت از دسترس خارج خواهد شد .
3- پهنای باند bandwidth
پهنای باند bandwidth یا اصطلاحان ترافیک ماهانه، به مقدار حجمی از اطلاعات گفته میشود که بین سرور هاست شما و کاربران وب سایت شما در یک ماه میتواند مبادله شود. انتخاب هاست با پهنای باند مناسب یکی از نکاتی است که باید به آن توجه ویژه ای کرد. زیرا درصورتی که پهنای باند شما به اتمام برسد، سایت شما از دسترس خارج شده و برای کاربران قابل مشاهده نمیباشد.
4- مقدار رم RAM و سی پی یو CPU
همانطور که گفتیم سرور ها کامپیوتر های قدرتمندی هستند که وب سایت ها روی آنها قرار میگیرند. برای اینکه این کامپیوترهای قدرتمند بتوانند به خوبی اطلاعات وب سایتمان را پردازش کنند. نیاز دارند که از منابع خوبی از جمله رم RAM ، CPU و .. در اختیار داشته باشند. چنانچه که افزونه های شما و یا وبسایت شما مصرف بیش از حد تخصیص داده شده باشد، وب سایت شما از دسترس خارج خواهد شد. پس قبل از تهیه سرویس هاست حتما از شرکت هاستینگ خود مشاوره جهت انتخاب سرویس مناسب دریافت کنید.
همچنین برای دریافت مشاوره رایگان و تخصصی، ( حتی اگر مشتری آذروب نباشید ) میتوانید با مشاوران آذر وب تماس حاصل فرمایید، کارشناسان آذروب بصورت 24 ساعته در 7 روز هفته آماده پاسخگویی هستند.
5- معتبر بودن شرکت هاستینگ
توجه به این نکته واجب تر از نان شب است! اموری همچون بکاپ، آپ تایم ، پشتیبانی مناسب، برای هر وبمستری لازم است . زیرا اگر هاستی آپتایم مناسبی(فعال بودن همیشگی سرور) نداشته باشد، موجب ناراضایتی مشتریان و کاربران وب سایت شما خواهد شد.
همچنین خطاهایی ممکن است باعث شود که اطلاعات وب سایت شما از بین برود. و شما نیاز به بازگردانی اطلاعات گذشته داشته باشید. در این حالت نیاز دارید که از طرف شرکت هاستنیگ برای شما بکاپ ریستور شود. ضمنا پاسخگو بودن ارائه دهنده سرویس جهت امور بکاپ و سایر موارد یک امر حیاتی برای هر وب سایت میباشد.
شرکت هاستینگ یعنی چه؟
همانطور که گفتیم هاست فضایی است که فایل ها و اطلاعت سایت شما روی آن قرار می گیرد. این فضا، یک فضای ذخیره سازی آنلاین است و نیاز به تجهیزات و سخت افزارهایی دارد. این تجهیزات هزینه بسیار سنگینی برای اکثر کسب و کارها دارد و بیشتر کسب و کارها توانایی خرید و نگهداری آن را ندارند. از طرفی می دانیم که خرید هاست پیش نیاز راه اندازی یک وبسایت است. پس چه باید کرد؟شرکت های هاستینگ با خرید این تجهیزات و سخت افزارها، مشکل وجود هاست را حل کرده اند.تمام کسب و کارها می توانند با اجاره کردن فضای مشخصی از آن و پرداخت اشتراک ماهانه،از آن برای وبسایت خود استفاده کنند و اطلاعاتشان را ذخیره کنند.به این شرکت ها که کار خرید،پیکربندی و اجاره دادن هر بخش به یک کسب و کار، را انجام می دهند، شرکت هاستینگ می گویند.
چگونه مناسبترین شرکت هاستینگ را برای خود پیدا کنیم؟
هر کدام از شرکت های هاستینگ، مزیت رقابتی خاص خود را دارند.برای انتخاب شرکت هاستینگ، باید اطلاعات کاملی جمع آوری کنید. مزایایی که برایتان اهمیت دارد را شناسایی و اولویت بندی کنید.سپس اقدام به انتخاب شرکت هاستینگ کنید.
شرکتهای زیادی هستند که خدمات میزبانی وب ارائه می دهند.ولی واقعا کدامیک از شرکتها خدمات بهتری دارند؟ما با بیش از هفت سال سابقه در ارائه خدمات میزبانی وب، پشتیبانی 24 ساعته در 365 روز سال، انتظارات شما از یک هاست خوب و باکیفیت را کاملا برآورده می سازیم. داشتن یک مشاور و همراه برای تصمیمگیری و ورود به دنیای اینترنت امری ضروری است. کارشناسان آذروب که جز متخصصین این حوزه میباشند، بصورت رایگان از ابتدا تا انتهای مسیر در کنار شما خواهند بود تا نتیجه دلخواه و مطلوب شما حاصل شود.