هاستینگ آذر وب

دامنه چیست؟راهنمای کامل انتخاب دامنه ی مناسب برای کسب و کار اینترنتی شما

مفدمه:

هر مکانی در دنیای وافعی دارای یک آدرس مختص به خود می باشد. بدون این ادرس ها پیدا کردن منرل، فروشگاه، شرکت یا هر مکان دیگری برای هیچ کس ساده نخواهد بود. چه بسا غیر ممکن نبز باشد.وب سایت ها و فروشگاه های اینترنتی هم باید یک آدرس منحثر به فرد داشته باشند. این جاست که با مفهوم دامنه آشنا خواهیم شد.درست است، منظور از دامین همان آدرس اینترنتی است.دامنه یا Domain همان آدرسی است که شما با وارد کردن آن در مرورگرتان وارد یک وبسایت می شوید.

برای مثال آدرس اینترنتی وبسایت ما www.azarweb.net می باشد.

دامنه چیست؟

همه ی ما روزانه در دنیای اینترنت با انواع دامنه سر و کار داریم.فرض کنیم شما تصمیم به راه اندازی کسب و کار خود گرفته اید. قطعا به عنوان شما با هدف پیشتر اقدام به راه انداری کسب و کارتان می کنید. امروزه با گسترش دنیای تکنولوژی و دنیای وب، هر کسب و کاری نیاز به جضور در دنیای وب دارد. بیل گیتس می گوید:

“اگر کسب و کار شما اینترنتی نیست؛ متاسفانه شما مالک یک کسب و کار از رده خارج و رو به زوال هستید!”

اگر بخواهید درامد مناسبی داشته باشید و مشتریان تان شما را به خاطر بسپارند، لازم است کسب و کار خود را در یک منطقه یخوب با آدرس سرراست راه اندازی کنید.ویژگی اصلی یک دامنه باید ساده بودن آن باشد. کاربر شما باید بتواند به راحتی و بدون دردسر ادرس شما را بیابد و به حدی جذاب باشد که کاربر شما را به رقیبتان ترجیح دهد.

بیایید بخش های تشکیل دهنده ی ادرس www.azarweb.net  را با هم تجزیه و تحلیل کنیم.در ابتدا باید یدانید که www جزء دامنه نیست. در واقع مخفف world wide web می باشد و اشاره به شبکه ی تار عنکبوتی شبکه ی جهانی اینترنت دارد.azarwe یک نام اختیاری است و شما می توانید با توجه به کسب و کار یا برندتان آن را انتخاب و ثبت کنید.به این واژه نام دامنه گفته می شود. دات نت که بعد از نام دامنه می آید، پسوند دامنه است. به خاطر داشته باشید که پسوند دامنه آنچنان اختیاری نیست و انتخاب آن اصول و قواعدی دارد.

انواع پسوند دامنه

انواع پسوند دامنه

 

پسوندها عموما در دسته بندی های مختلفی قرار می گیرند. توجه داشته باشید که همه ی پسوند ملزم به دریافت مجوز می باشندو این مجوزها را شرکت ICNN صادر می کند. به پسوندهایی که مجوز رسمی دارند top level domain یا به اختصار TLD می گویند.

پسوند های عمومی

احتمالا پسوند دات کام یا .com را زیاد شنیده اید. کام از واژه ی commercials مشتق شده و برای فعالیت های تجاری کاربرد داشته و مناسب است. دامنه ی .net به معنی network و مناسب برای شبکه است. مانند پسوند دامنه ی شرکت آذروب که به دلیل حوزه ی فعالیت و کسب و کارمان از دات نت استفاده کردیم. در کنار کام و نت پسوند دیگری داریم که در دسته ی پسوند های عمومی قرار می گیرد و آن دامنه ی org می باشد.org به معنی organization است. این پسوند مناسب سازمان ها و ارگان هاست. اما برای ثبت این دامین محدودیتی وجود ندارد و هر کسی می تواند این دامین را ثبت و رجیستر کند.

دمنه ی دات کام

پسوند های اختصاصی

همانطور که از نامش مشخص است، این نوع دومین به طور کاملا اختصاصی برای سازمانهاست. افراد یا فعالیت ها و کسب و کارهای مشخص در قوانین و چارچوب های، نیز می توانند از این این نوع دامین استفاده کنند. پسوند .biz برگرفته از کامه ی business که مختص فعالیت های تحارت الکترونیک می باشد از این توع می باشد. دامین .pro به معنی professional می تواند مثال دیگری پسوندهای اخنصاصی باشد.

پسوند های دامنه ملی

قطعا با پسوندهای کشورها آشنایی داریدو پسوندهایی مثل ir یا ru T پسوندهای دوکلمه ای که متعلق به کشورهای مختلف می باشد. پسوند ir متعلق به ایران است. دامنه tr متعلق به ترکیه و co متعلق به کلمبیا می باشد.

دامنه ی ملی در همنجا خاتمه نمی یابد. نکته ی مهم و قابل ذکری که هست این است که برخی کشورها از جمله ایران تقسیم بندی های مختلفی ایجاد کرده اند مانند .id و یا .acکه در ادمه به شرح مختصری در م.رد آنها می پردازیم.

ir :

مسئول ثبت دامنه هایی با پسوند ir  مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاصیات یا همان پژوهشگاه دانش های بنیادی می باشد.طبق آمار رسمی ایران نیک تا کنون بیش از یک میلیون دامنه ثبت شده است.

پسوند تعداد دامنه‌های فعال
ir 1492960
co.ir 4136
ایران 1590
ac.ir 1233
id.ir 643
org.ir 274
sch.ir 249
gov.ir 210
net.ir 27
مجموع:
1501322

انواع دامنه ملی ایران

  • co.ir:  شرکت هایی که مدارک احراز هویت و ثبت شرکت رسمی دارند. (شرکت هایی در قالب سهامی خاص، عام، مسئولیت محدود و تضامنی)
  • ایران: مختص دامنه های کاملا فارسی که با هر مرورگری قابلیت دسترسی ندارند.
  • ac.ir:مختص موسسات عالی آموزشی، مانند دانشگاه ها
  • id.ir: این دومین یک دومین پرسنلی  است که مخصوص افرادی است که ملیت ایرانی دارند .  یکی از شروط  اصلی در ثبت آن ارائه کد پستی 10 رقمی و کارت ملی ایرانی می باشد
  • org.ir: برای شرکت و موسسات خصوصی با مدارک احراز هویت
  • sch.ir: پسوند اختصاصی برای مدارس با مجوز رسمی از اداره آموزش پرورش
  • gov.ir: مخصوص سازمان هایی که مدارک احراز آن به نام اعضای هیات رئیسه یا نماینده شرکت باشد
  • net.ir: فقط برای شرکت های ارائه دهنده اینترنت رسمی در ایران

دامنه ی ملی ایران .ir

نحوه ثبت دامین

برای خرید و ثبت دامنه اولیم فدم انتخاب یک نام است. پس از انتخاب نام دومین لازم است موجود بودن آن را بررسی کنید. اگرموجود بود و قبلا کسی آن را ثبت نکرده بود می توانید اقدام به خرید آن کنید.

در آخر تصمیم دارم این مطلب، را با ارائه نکاتی مهم در انتخاب دامنه جمع بندی کنم:

  • ترجیجا دامنه ی کوتاه انتخاب کنید.یک دومین حداکثر باید 12 کاراکتر داشته باشد.
  •  از کاراکترهای اضافه مثل خط فاصله و اعداد  در دومین استفاده نکنید.معمولا کاربران آن را فراموش می کنند یا گمراه می شوند.
  • دامنه ای انتخاب کنید که نوشتن آن ساده باشد و کاربر را دچار چالش نکند.
  • نام دامنه متناسب با حوزه ی فعالیتتان باشد
  • بهتر است نام دامنه و برندتان یکی باشد
  • منحصر به فرد باشد
  • به راحتی به خاطر سپرده شود

حرف آخر

 

در این مقاله سعی کردیم شما را با مفهوم دامنه یا به اصطلاح دومین آشنا کنیم. فقط به این نکته توجه داشته باشید که دامین شما معرف کسب و کار شماست و چیزی است که با آن شناخته می شوید. لذا هر چه بهتر، جذاب‌تر و ساده‌تر باشد، می‌تواند تاثیر بهتری روی مخاطب شما بگذارد. بهتر است برای انتخاب دامنه زمان بگذرید و مطمئن شوید که دامین مناسبی را برای سایت خود انتخاب می‌کنید. چرا که این سایت قرار است تا مدت‌ های مدیدی همراه شما و معرف کسب و کارتان باشد.

فراموش نکنید که دامنه جزء جدا نشدنی از وبسایت شماست. پس ضرروی است که از نظر امنیتی و انتخابی به دامنه اهمیت دهید.دامنه، برند کسب و کار  شما در فضای مجازی است. شما در اینترنت با نام دامنه خود معرفی و شناخته خواهید شد. هر بازدیدکننده با استفاده از نام دامنه شما می تواند سایت شما را مشاهده کند. اگر می خواهید خیالتان بابت انتخاب و ثبت دامنه راحت باشد، میتوانید با در ارتباط باشید.

جدول محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *